Wat is BDSM precies?

BDSM staat voor Bondage en Discipline, Dominantie en Onderwerping, Sadisme en Masochisme en beschrijft daarmee een vrij breed scala aan seksuele varianten. Bovenal is het verlangen om te spelen met dominantie groot, wat tot uiting kan komen in de vorm van bondageseks, erotisch rollenspel met speelse straffen of pijn toegebracht door genot.

Verschil tussen sadisme en masochisme

Terwijl de sadist seksuele opwinding ervaart door het vernederen en pijn veroorzaken van zijn sekspartner tijdens de seks, is de masochist de ontvangende partij, hij wordt geprikkeld wanneer hij vernederd en pijnlijk wordt tijdens de seksuele handeling.

Masochisme als een individuele seksuele neiging. Seksualiteit is divers en iedereen heeft individuele seksuele neigingen. Sommigen houden van knuffelseks en anderen vinden het wat moeilijker. Sommigen wekken toewijding op aan een dominante partner die de toon zet tijdens seks . Iedereen die tijdens seks lichte masochistische verlangens heeft, zoals een schouderklopje, heeft er geen last van. Het is gewoon een seksuele neiging waar niemand zich voor hoeft te schamen.

Masochisme als seksuele fantasie. Het kan gebeuren dat masochistische voorkeuren helemaal niet geleefd hoeven te worden, maar alleen in het hoofd plaatsvind tijdens zelfbevrediging . Dat is natuurlijk ook geen reden om aan jezelf te twijfelen en te denken dat je abnormale neigingen hebt.